Tmavá myseľ (USA 2018)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Tmava-myselThe Darkest Minds
Sci-fi triler, 104 minút
Scenár: Chad Hodge (podľa predlohy Alexandry Bracken). Réžia: Jennifer Yuh. Kamera: Kramer Morgenthau. Strih: Maryann Brandon. Hudba: Benjamin Wallfisch. Hrajú: Amandla Stenberg, Harris Dickinson, Mandy Moore, Gwendoline Christie, Patrick Gibson, Sammi Rotibi, Darren Alford, Wallace Langham, Golden Brooks, Mark O´Brien, Catherine Dyer, Deja Dee, Allie McCulloch, Lidya Jewett a ďalší.
Slovenská premiéra: 9. augusta 2018
Ruby (Amandla Stenberg) ako jedna z mála prežila záhadnú epidémiu, ktorá zabila takmer všetky americké deti. Choroba sa však neobišla bez následkov, začínajú sa u nej nekontrolovateľne prejavovať záblesky ničivých superschopností. Preto ju odvedú do špeciálneho tábora, kde nedobrovoľne internujú ďalšie deti s podobným osudom. Tieto nadprirodzené sily sú označené farbami – zelení sú výnimočne inteligentní, modrí ovládajú telekinézu, žltí majú kontrolu nad elektrinou, oranžoví vedia čítať myšlienky a ovládať pamäť a tí najnebezpečnejší, červení, ovládajú oheň. Ruby by mala byť zaradená k oranžovým, ale v tábore sa jej podarí svoju skutočnú silu utajiť a vydáva sa za pomerne neškodnú zelenú. Pomery v tábore sú brutálne, niektoré deti postupne miznú a Ruby, ktorá dovŕšila šestnásť rokov, sa rozhodne ujsť. Na ceste za slobodou sa pridáva k ďalšej skupine utečencov, na čele s charizmatickým Liamom (Harris Dickinson), ktorý sa snaží z utečencov vytvoriť náhradnú veľkú rodinu a nájsť pre nich spoločnú budúcnosť. Ruby sa však bojí po všetkých sklamaniach niekomu dôverovať. Tým väčšmi, že aj v komunite utečencov sa nájdu takí, ktorí sa nezastavia pred ničím...
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.