Život za život (Francúzsko/Belgicko 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Zivot-za-zivotRéparer les vivants
Dráma, 103 minút
Scenár: Katell Quillévéré, Gilles Taurand. Réžia: Katell Quillévéré. Kamera: Tom Harari.Strih: Thomas Marchand. Hudba: Alexandre Desplat. Hrajú: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval, Bouli Lanners, Kool Shen, Monia Chokri, Alice Taglioni, Karim Leklou, Gabin Verdet, Finnegan Oldfield, Théo Cholbi a ďalší.
Slovenská premiéra: 30. novembra 2017
17-ročný Simon (Gabin Verdet) miluje život a naplno si vychutnáva každý okamih. Vášnivo rád surfuje, podobne ako jeho priatelia. Pri spiatočnej ceste dostane šofér mikrospánok a havarujú. Simona prevezú do nemocnice, lekári konštatujú mozgovú smrť. Pre Simonových rodičov Marianne a Vincenta (Emmanuelle Seigner, Kool Shen) nastáva najťažšia chvíľa – musia rozhodnúť o odpojení syna z prístrojov. Jeho srdce však stále bije a mohlo by zachrániť život niekomu, kto ho potrebuje. Napríklad matke dvoch detí Claire (Anne Dorval)... Dráma Katell Quillévéré nie je jednoduchým príbehom o smrti dieťaťa, jej ústredným motívom je téma ľudskosti. Tvorcovia sa vyhli zbytočným klišé i citovému vydieraniu, čomu napomáha vynikajúca kameramanská práca (Tom Harari) a nádherná hudba (Alexandre Desplat). Film v roku 2016 nominovali na Cézara za najlepší adaptovaný scenár a zaslúži si pozornosť divákov, ktorí v kine hľadajú aj niečo viac ako len jednoduchú zábavu.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.