Cena divákov pre film Po strništi bos

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

JanSverak resizeNajnovší koprodukčný česko-slovensko-dánsky film legendárneho režiséra Jana Svěráka Po strništi bos si po úspechoch v Čechách a na Slovensku našiel svojho diváka aj za hranicami.

Cena divákov bola filmu udelená na 27. ročníku Filmového festivalu Cottbus v Nemecku, jedného z DAgmarVYhnalkovaStrniste resizenajvýznamnejších festivalov orientovaných na filmy zo strednej a východnej Európy. Film Po strništi bos videli diváci na dvoch vypredaných projekciách a práve oni rozhodli o tom, že si Jan Svěrák odnesiol z Cottbusu Cenu divákov. “Nemecké publikum si našlo s filmom prekvapivo dobrý súlad. Nebolo to len tým, že sa odohráva počas vojny, zaujímalo ich detstvo, vzťah s rodičmi a zobrazenie minulosti včetne zabudnutých remesiel. Bolo to prvé medzinárodné festivalové uvedenie a hneď cena divákov, nič lepšie si režisér nemôže priať“ povedal režisér filmu Ján Svěrák.

Foto: Dagmar Vyhnálková

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.