Druhá strana nádeje (Fínsko-Nemecko 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
Toivon tuolla puolenToivon tuolla puolen / The Other Side of Hope
100 minút.
Scenár a réžia: Aki Kaurismäki. Kamera: Timo Salminen. Strih: Samu Heikkilä. Hudba: rôzni autori. Účinkujú: Sherwan Haji, Sakari Kuosmane, Ilkka Koivula, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Kaija Pakarinen, Niroz Haji, Simon Hussein Al-Bazoon, Kati Outinen, Ville Virtanen, Dome Karukoski a ďalší.
Slovenská premiéra 21. septembra 2017
Svetoznámy Fín Aki Kaurismäki so svojím príznačným zmyslom pre tragikomédiu sleduje príchod sýrskeho imigranta Chálida (Sherwan Haji) z Aleppa do Helsínk a jeho márne pokusy získať v krajine azyl. Paralelne s Chálidom spoznávame obchodníka s textilom Wikströma (Sakari Kuosmanen), smutného rezignovaného muža stredného veku. Opustí manželku-alkoholičku, rozpredá zásoby, neveľký zisk riskantne znásobí v nelegálnej herni pokru a kúpi si ošumelú reštauráciu s príznačným názvom Zlatá pinta. Nový život Zlatej pinte, jej novému majiteľovi i unavenému osadenstvu vdýchne práve Chalid. V poslednej chvíli ujde pred repatriáciou a útočisko i obživu nájde v zapadnutej putike. Žobrákov, pouličných muzikantov a kapely z lacných barov so zmyslom pre sebairóniu a pôvabom  hrajú (a spievajú) fínske rockové a pesničkárske hviezdy.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.