Temná veža (USA 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
temnavezaThe Dark Tower
95 minút.
Scenár: Akiva Goldsman, Jeff Pinkner, Anders Thomas Jensen, Nikolaj Arcel. Réžia: Nikolaj Arcel. Kamera: Rasmus Videbæk. Strih: Alan Edward Bell, Dan Zimmerman. Hudba: Tom Holkenborg. Účinkujú: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Dennis Haysbert, Ben Gavin, Claudia Kim, Jackie Earle Haley, Fran Kranz, Abbey Lee, Katheryn Winnick, Nicholas Pauling, Michael Barbieri, José Zúniga, Nicholas Hamilton, Mira Sydow a ďalší.
Slovenská premiéra 24. augusta 2017
Sedem románov a jedna novela majstra psychologického hororu Stephena Kinga z cyklu Temná veža tvorí vrchol jeho tvorby a do spoločného univerza spája svety celej jeho hororovej tvorby. Podľa samotného Kinga ho okrem poémy Roberta Browninga Childe Roland to the Dark Tower Came inšpiroval Tolkienov Pán prsteňov a spaghetti-western Sergia Leoneho Dobrý, zlý a škaredý. Práce na filmovej adaptácii sa začali už v roku 2007. Projekt sa často zásadne menil a menili sa i filmové štúdiá, ktoré ho mali realizovať. Režírovať ho pôvodne mal J. J. Abrams, keď v roku 2009 odstúpil, nahradil ho Ron Howard. Napokon sa režisérom stal dánsky filmár Nikolaj Arcel (Muži, ktorí nenávidia ženy, Kráľovská aféra, Žena v klietke, Odkaz vo fľaši). S relatívne skromným rozpočtom 60 miliónov dolárov do krátkych 95 minút spracoval motívy z celej série, za čo si na sklonku roka 2016 pri testovacích projekciách vyslúžil piskot nespokojných divákov. Štúdiá do projektu naliali ďalších 6 miliónov dolárov, no ani tak zatiaľ nedokázal uspokojiť Kingových fanúšikov, filmových recenzentov, no ani bežné nezasvätené publikum.
Foto: Itafilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.