Personal Shopper (Francúzsko-Nemecko-Česká republika 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
Personal Shopper105 minút.
Scenár a réžia: Olivier Assayas. Kamera: Yorick Le Saux. Strih: Marion Monnier. Účinkujú: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie, Ty Olwin, Hammou Graïa, Nora von Waldstätten, Benjamin Biolay, Audrey Bonnet, Pascal Rambert, Aurélia Petit, Monika Baštová, Jakub Střítežský, Nataša Novotná a ďalší.
Slovenská premiéra 20. júla 2017
V Paríži, Londýne, Ománe a Prahe s rozpočtom okolo milión eur nakrútil francúzsky scenárista a režisér Olivier Assayas (Irma Vep, Život je peklo, Sils Maria) psychologický thriller s názvom v angličtine. Kirsten Stewart hrá mladú Američanku v Paríži, ktorá pracuje ako obstarávačka nákupov pre obletovanú mediálnu celebritu Kyru (Nora von Waldstätten). Verí, že dokáže komunikovať s nebožtíkmi podobne, ako to vedel jej nedávno zosnulý brat – dvojča Lewis. Práve po jeho smrti totiž začala prijímať nejednoznačné správy, o ktorých si myslí, že sú z onoho sveta. Assayas s filmom vlani napriek nevôli novinárov a odbornej kritiky získal cenu za réžiu festivalu v Cannes ex aequo s Rumunom Cristianom Mungiu, oceneným za film Skúška dospelosti.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.