Šialene šťastná (Taliansko-Francúzsko 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
sialene stastnaLa pazza giogia / Folles de Joie
118 minút.
Scenár: Paolo Virzì, Francesca Archibugi. Réžia: Paolo Virzì. Kamera: Vladan Radovic. Strih: Cecilia Zanuso. Hudba: Carlo Virzì. Účinkujú: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti, Sergio Albelli, Tommaso Ragno, Luisanna Messeri, Francesco Lagi, Giada Parlanti, Paolo Vivaldi, Alice Terranova, Chiara Arrighi, Fabrizio Brandi, Maria Grazia Bon a ďalší.
Slovenská premiéra 1. juna 2017
Spoluscenárista a režisér Paolo Virzì (nar. 1964) rozpráva príbeh nepredvídateľného priateľstva, ktoré privedie hlavné hrdinky k bláznivému a dojímavému úteku, k hľadaniu trochy šťastia v blázinci pod holým nebom, zvanom svet. Beatrice Morandini Valdirana (Valeria Bruni Tedeschi) je teatrálna klebetnica, údajná grófka a - ako sama hovorí - v intímnom vzťahu s mocnými tohto sveta. Donatella Morelli (Micaela Ramazzotti) je mladá žena s tetovaním, krehká a tichá, skrývajúca bolestivé tajomstvo. Obe sú zatvorené v liečebnom ústave pre ženy s mentálnymi poruchami a označené ako nebezpečné pre spoločnosť. Snímka získala tri talianske národné filmové ceny David di Donatello za herecký výkon Valerie Bruni Tedeschi, za réžiu aj v kategórii Najlepší film.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.