Z Paríža do Paríža (Francúzsko-Kanada-Česko 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
zparizadoparizaUn sac de billes
110 minút.
Scenár: Christian Duguay, Benoît Guichard, Laurent Zeitoun. Réžia: Christian Duguay. Kamera: Christophe Graillot. Strih: Olivier Gajan. Hudba: Arman Amar. Účinkujú: Dorian Le Clech, Batyste Fleurial, Patrick Bruel, Elsa Zylberstein, Bernard Campan, Kev Adams, Christian Clavier, César Domboy, Ilian Bergala, Lucas Prisor, Vincent Nemeth, Luc Palun, Fred Epaud, Michaël Erpelding a ďalší.
Slovenská premiéra 1. juna 2017
Autobiografický román Un sac de billes (Vrecko guličiek) francúzskeho židovského autora Josepha Joffa o jeho púti počas druhej svetovej vojny len so starším bratom Mauricom na úteku pred nacistickým nebezpečím z okupovaného Paríža na Azúrové pobrežie (a späť) prvý raz vyšiel v roku 1973 a získal mnoho ocenení. O dva roky neskôr podľa neho nakrútili film a v roku 2012 pribudol aj komiks. Novú modernú filmovú podobu mu dal kanadský scenárista a režisér Christian Duguay (Honba na Šakala, Bella a Sebastián 2) vo francúzsko-kanadsko-českej koprodukcii. Film nakrúcali aj v Prahe a Žatci. „Kniha ma zaujala presvedčivým silným príbeho mo húževnatosti. Je prerozprávaný optimistickým pohľadom detí, je to príbeh o svete, ktorý ich obklopuje a o realite, ktorá ich napokondobehne. Je silný, ale bohužiaľ tiež univerzálny,“ povedal o svojom diele režisér.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.