Muž menom Ove (Švédsko 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
muzmenomoveEn Man Som Heter Ove
114 minút.
Scenár a réžia: Hannes Holm. Kamera: Göran Hallberg. Strih: Fredrik Morheden. Hudba: Gaute Storaas. Účinkujú: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll, Tobias Almborg, Klas Wiljergård, Chatarina Larsson, Börje Lundberg, Stefan Gödicke, Johan Widerberg, Anna-Lena Bergelin, Nelly Jamarani, Zozan Akgün, Viktor Baagøe, Simon Edenroth, Poyan Karimi, Maja Rung, Simeon Da Costa Maya, Jessica Olsson, Fredrik Evers, a ďalší.
Slovenská premiéra 11. mája 2017
Dva roky po premiére, ocenený mnohými festivalmi i Európskou filmovou cenou 2016 za najlepšiu komédiu, s dvomi švédskymi národnými filmovými cenami Guldbagge Awards a s dvomi nomináciami na Oscara (Najlepší cudzojazyčný film, Najlepší makeup a hairstyling) prichádza do našich kín film švédskeho scenáristu a režiséra Hannesa Holma podľa knižnej predlohy fejtónistu a blogéra Fredrika Backmana o zmúdrení starého mizantropa vplyvom imigrantov z Pakistanu. Z knihy sa len vo Švédsku od roku 2012 predalo nepredstaviteľných 700 tisíc výtlačkov a v roku 2015 sa v Stockholme dočkala úspešnej divadelnej adaptácie. Snímka sa vo Švédsku stala tretím najnavštevovanejším domácim filmom všetkých čias.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.