Uteč (USA 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
utecGet Out
104 minút.
Scenár a réžia: Jordan Peele. Kamera: Toby Oliver. Strih: Gregory Plotkin. Hudba: Michael Abels. Účinkujú: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones, Lil Rel Howery, Keith Stanfield, Betty Gabriel, Erika Alexander, Lyle Brocato, Ashley LeConte Campbell, Jana Allen, Rutherford Cravens, Jana Allen a ďalší.
Slovenská premiéra 27. apríla 2017
Afroamerický televízny a filmový herec Jordan Peele (nar. 1979) debutuje ako režisér celovečerného hraného filmu komediálnym horrorom podľa vlastnej predlohy. Inšpiroval sa komickým výstupom Eddieho Murphyho na tému návštevy u rodičov belošskej priateľky. Peele za 28 dní nakrútil film o Afroameričanovi Chrisovi Washingtonovi (Daniel Kaluuya), ktorý chodí s bielou Rose Armitageovou (Allison Williams). Jej zámožným rodičom to, zdá sa, vôbec neprekáža. Viac im vadí Chrisova závislosť od cigariet. Roseina mama, psychologička Missy, mu navrhne, že ho zlozvyku zbaví pomocou hypnózy. Lenže černošskí zamestnanci Armitageovcov sa správajú akosi neprirodzene a zvláštny je aj hosť čiernej pleti, ktorý k nim dorazí na návštevu. Čoraz vystrašenejší Chris sa rozhodne zdúchnuť. Nebude to také ľahké. Film, nakrútený za necelých päť miliónov dolárov, sa stal nielen hitom festivalu Sundance, ale aj nezávislých kín a na účet si pripísal tržby vo výške 185,2 milióna.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.