Stáť pevne (Francúzsko 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
rester-verticalRester vertical / Staying Vertical
98 minút.
Scenár a réžia: Alain Guiraudie. Kamera: Claire Mathon. Strih: Jean-Christophe Hym. Účinkujú: Damien Bonnard, India Hair, Raphaël Thiéry, Christian Bouillette, Basile Meilleurat, Laure Calamy, Sébastien Novac, Baptiste Roques, Adrien Marsal, Tangi Belbeoc'h, Jakez André, Mathieu Milella a ďalší.
Slovenská premiéra 20. apríla 2017
Francúzsky filmár Alain Guiraudie (nar. 1964) je známy tvorca symbolických no drsných, často kontroverzných filmových drám. Výnimkou nie je ani jeho novinka, ktorá mala premiéru vlani v Cannes, ale neodniesla si odtiaľ napokon ani cenu Queer Palm. Scenárista v tvorivej kríze Léo (Damien Bonnard) sa vydáva do divokej prírody, aby našiel vlkov. Namiesto nich stretáva pastierku Marie (India Hair), s ktorou počne dieťa. Odsťahuje sa na statok, kde žijú s jej čudáckym otcom. No Marie utečie a Leo zostáva s kojencom sám. S novou rolou sa vysporiadava bezcieľnymi potulkami, sexuálnymi avantúrami i svojráznou lesnou terapiou. Guiraudieho film na hranici perverzného pastorále, existenciálnej drámy a symbolického portrétu muža, ktorý nedokáže byť otcom, milencom ani tvorcom, slávil úspechy na viacerých menších festivaloch a prehliadkach.
Foto: Unifrance

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.