Vlk z Královských Vinohrad (Česko-Francúzsko-Slovensko 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
vlkzkralovskychvinohradov68 minút.
Scenár a réžia: Jan Němec. Kamera: Jiří Maxa. Strih: Josef Krajbich. Účinkujú: Jiří Mádl, Karel Roden, Martin Pechlát, Tatiana Pauhofová, Gabriela Míčová, Markéta Janoušková, Jiří Menzel, Jiří Bartoška a ďalší.
Slovenská premiéra 20. apríla 2017
Autobiografický film legendárneho českého režiséra Jana Němca (Démanty noci, O slavnosti a hostech, V žáru královské lásky) volne pramení z jeho knihy Nepodávej ruku číšníkovi a podáva jeho životné príbehy od 60. rokov minulého storočia do smrti v roku 2016. „Film má v názvu Vlka, tvora divokého, lstivého, neovladatelného. Vlk v rouše beránčím a naopak. Uvidíte místa činu, autentický dialog, autorský komentář, archivy pravé i falzifikáty. To, co bude ve filmu, se skutečně stalo a John Jan to skutečně prožil. I když, pravda, občas to trochu nafouknul,“ konštatoval na margo svojho posledného filmu Jan Němec. Hlavnú úlohu mladého režiséra si zahral Jiří Mádl, alter ego rozprávača stvárnil Karel Roden. Po autorovom skone 18. marca 2016 sa dokončovacích prác ujal pomocný režisér Tomáš Klein spolu s dramaturgom a kreatívnym producentom Jakubom Felcmanom a strihačom Josefom Krajbichom. Kameramanom bol Němcov dlouhoročný spolupracovník Jiří Maxa. Film pomáhala dokončiť i Němcova manželka Iva Ruszeláková.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.