Úkryt v ZOO (USA 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
ukryt v zooThe Zookeeper's Wife
124 minút.
Scenár: Angela Workman. Réžia: Niki Caro. Kamera: Andrij Parekh. Strih: David Coulson. Hudba: Harry Gregson-Williams. Účinkujú: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, Timothy Radford, Efrat Dor, Goran Kostic, Brian Caspe, Magdalena Lamparska, Slavko Sobin, Petra Bučková, Val Maloku, Daniel Ratimorský, Martha Issová, Daniel Sidon, Vilma Frantová, Jitka Smutná, Ester Kočičková, Petra Bučková, Roman Vejdovec, Roman Horák, Ladislav Hampl, Václav Neužil, Jakub Šmíd, Jaromír Nosek, Anna Fialová a ďalší.
Slovenská premiéra 30. marca 2017
Podľa knihy, založenej na denníkoch poľských manželov Antoniny a Jana Żabińských novozélandská režisérka Niki Carová (nar. 1967), autorka svetovo úspešnej drámy Pán veľrýb (2002), nakrútila v Česku film z vojnovej Varšavy. Manželia Żabińskí, ktorých hrajú Jessica Chastainová a Johan Heldenbergh, vlastnili od konca 20. rokov minulého storočia zoologickú záhradu. Počas druhej svetovej vojny sa usilovali nielen zachovať jej prevádzku, ale aj pomáhať odbojárom a zachraňovať Židov z varšavského ghetta. Nebolo to jednoduché, lebo na zoo dozeral nacistický pohlavár, v civile biológ Lutz Heck (Daniel Brühl). Okrem Prahy sa nakrúcalo v pevnosti Josefov v Jaroměři a v Žatci. Malá úloha sa ušla i Therese Zabinskej, o rodičoch ktorej film rozpráva.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.