Piata loď (Slovensko-Česko-Maďarsko 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
piata lod vizualPátá loď /  Little Harbour
100 minút.
Scenár: Iveta Grófová, Marek Leščák. Réžia a produkcia: Iveta Grófová. Kamera: Denisa Buranová. Strih: Anton Fabian, Tono Fabian. Hudba: Matej Hlaváč. Účinkujú: Vanessa Szamuhelová, Matúš Bačišin, Katarína Kamencová, Johanna Tesařová a ďalší.
Slovenská premiéra 16. marca 2017
Krištáľový medveď za najlepší film prehliadky Generation Kplus si z tohtoročného Berlinale odniesla adaptácia románu Moniky Kompaníkovej Piata loď, ktorý získal cenu Anasoft litera a bol vyhlásený za najlepšiu knihu roka 2010. Preložili ho do češtiny, nemčiny, maďarčiny, arabčiny, bulharčiny, poľštiny aj rumunštiny. Na motívy románu a ďalších Kompaníkovej poviedok vzniklo niekoľko študentských scenárov na VŠMU a FAMU, krátky animovaný film, dve monodrámy a inscenácia predstavenie divadla Slúchadlo. Scenáristka a režisérka Iveta Grófová (Až do mesta Aš) knihu adaptovala do podoby rodinnej drámy. Medzinárodný filmový festival v Berlíne uvádzal ako krajiny vzniku iba Slovensko a Česko, pred vstupom do distribúcie k nim pribudlo aj Maďarsko. Jedno euro z každej vstupenky zakúpenej počas prvého týždňa v slovenskej kinodistribúcii pôjde na charitatívne projekty Centrum Slniečko, Ulita a Mládež ulice.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.