Únos (Slovenská republika 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
unos95 minút.
Scenár a réžia: Mariana Čengel Solčanská. Kamera: Laco Janošťák. Strih: Ondrej Azor. Hudba: Vladimír Martinka. Účinkujú: Rebeka Poláková, Milan Mikulčík, Maroš Kramár, Ingrid Timková, Milan Ondrík, Ján Greššo, Tomáš Hanák, Dávid Hartl, Vladislav Plevčík, Juraj Hrčka, Eva Pavlíková, Gabriela Dolná, Katarína Kolajová, Marko Igonda, Andrej Kováč a ďalší.
Slovenská premiéra 2. marca 2017
Politický thriller Únos je ponurý a temný. Odohráva sa v ponurej a temnej dobe vrcholného mečiarizmu, spracúva ponurú a temnú tému dodnes nevyšetreného a nepotrestaného únosu syna prezidenta republiky. Počiatky projektu siahajú do polovice minulého desaťročia. Poznačilo ich úsilie zainteresovaných kruhov znemožniť nakrútenie filmu. Prvé kamerové testy vznikli v roku 2013, ešte pod názvom Ži a nechaj žiť, ako presná rekonštrukcia zavlečenia syna Michala Kováča do Rakúska. Potom sa producent rozhodol vymeniť celý štáb. Scenára sa ujala Mariana Čengel Solčanská (Legenda o Lietajúcom Cypriánovi, Miluj ma alebo odíď, Láska na vlásku). Scenár prepisovala a dopisovala aj počas nakrúcania. To pripadlo práve na dvadsiate výročie vraždy Roberta Remiáša, kľúčového svedka úteku Oskara Fegyveresa a jeho jedinej spojky s domovom.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.