Sámska krv (Švédsko-Nórsko-Dánsko 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
samska krvSameblod / Sami Blood
110 minút.
Scenár a réžia: Amanda Kernell. Kamera: Sophia Olsson, Petrus Sjövik. Strih: Anders Skov. Hudba: Kristian Eidnes Andersen. Účinkujú: Hanna Alström, Anders Berg, Lene Cecilia Sparrok, Mia Sparrok, Maj Doris Rimpi, Julius Fleischanderl, Olle Sarri, Malin Crépin, Andreas Kundler, Katarina Blind, Beata Cavallin, Ylva Gustafsson a ďalší.
Slovenská premiéra 23. februára 2017
Aj nedávno skončený medzinárodný filmový festival v Berlíne uvádzal v prehliadke NATIVe švédsko-nórsko-dánsku drámu scenáristky a režisérky Amandy Kernellovej. Film už za sebou má dve ocenenia z benátskeho festivalu a ceny z prehliadok v Tokiu aj v Solúni. Tridsaťročná švédska filmárka vo svojom dlhometrážnom hranom debute rozpráva príbeh z 30. rokov minulého storočia. O štrnásťročnom sámskom dievčati Elle Marji, ktorej rodina odjakživa chová soby v severnej Škandinávii. Pretože Elle Marja chce žiť inak a túži po vzdelaní, čelí neustálemu rasizmu, ponižovaniu aj na internátnej škole, takže začína snívať o novom živote. Pre to sa však musí stať sa niekým iným, pretrhnúť všetky zväzky s rodinou aj svojou rodnou kultúrou. Je to možné?
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.