Veľký čínsky múr (USA-Čína 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
velky cinsky moorThe Great Wall / Chang cheng
104 minút
Scenár: Max Brooks, Edward Zwick, Marshall Herskovitz, Carlo Bernard, Doug Miro, Tony Gilroy. Réžia: Zhang Yimou. Kamera: Stuart Dryburgh, Xiaoding Zhao. Strih: Mary Jo Markey, Craig Wood. Hudba: Ramin Djawadi. Účinkujú: Matt Damon, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Tian Jing, Andy Lau, Eddie Peng, Numan Acar, Lu Han, Kenny Lin, Hanyu Zhang, Johnny Cicco a ďalší.
Slovenská premiéra 5. januára 2017
Jeden z najznámejších a najoceňovanejších čínskych filmárov Zhang Yimou, tvorca snímok Červené pole, Ju Dou, Cesta domov, ale tiež Hrdina a Klan lietajúcich dýk, nakrútil svoj prvý film v americkej produkcii. S rozpočtom 150 miliónov dolárov šlo o najdrahší filmový projekt, realizovaný v Číne. Na scenári sa okrem iných podieľali aj autor Svetovej vojny Z Max Brooks (syn komika Mela Brooksa), Carlo Bernard (Princ z Perzie: Piesky času, Čarodejov učeň) a tvorca série o agentovi Bourneovi Tony Gilroy. Matt Damon hrá stredovekého žoldniera Williama Garina, pátrajúceho v Číne po tajomstve strelného prachu. Namiesto toho odhalí, pred čím chráni ríšu stredu Veľký čínsky múr. Nie pred Mongolmi ani inými výbojnými kmeňmi, ale pred krvilačnými príšerami. Čínski aj americkí recenzenti sa vzácne zhodujú, že zásady hollywoodskeho podnikania s filmovou zábavou sa do komunistickej čínskej kinematografie nepodarilo preniesť ani Damonovi ani Yimouovi.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.