O chvíľu štartuje MFF Etnofilm Čadca

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Etnofilm2016logo resizeMedzinárodný filmový festival o etnológii, sociálnej a kultúrnej antropológii Etnofilm Čadca 2016 sa uskutoční v dňoch 18. - 21. októbra 2016 v Dome kultúry v Čadci. Fetsival, ktorý začal písať svoju históriu v roku 1980, patrí k najstarším filmovým festivalom na Slovensku a je najvýznamnejším kultúrnym podujatím medzinárodných rozmerov v regióne Kysúc.

Filmy, ktoré získali ocenenia na predchádzajúcich ročníkoch Etnofilmu, sa zaradili do zlatého fondu filmového umenia s etnologickou problematikou. Medzinárodný rozmer festivalu posilnilo v roku 2002 prijatie festivalu za člena “Európskeho koordinačného centra filmových festivalov” so sídlom v Bruseli. Informácie o jeho konaní sa takto dostávajú do všetkých festivalových miest v Európe. Pôda Etnofilmu sa okrem súťažných projekcií pravidelne stáva dejiskom odborných seminárov, výstav a sprievodných kultúrnych podujatí. Festival mapuje vo zvýšenej miere cesty vedúce ku koreňom a tradíciám európskeho kultúrneho dedičstva, z kolísky ktorého pochádza aj tradičná slovenská ľudová kultúra, preto v tomto roku zaraďuje nové ocenenie Via Europa za najlepší film o európskom kultúrnom dedičstve.

 

Do  hlavnej súťaže tohto ročníka sa prihlásilo rekordných 145 filmov z 28 krajín sveta. Z nich bolo výberovou porotou do samotnej súťaže vybraných spolu 40 filmov zo 16 krajín. Súčasťou festivalového programu sú i nesúťažné filmové projekcie. Po vynikajúcej odozve z predchádzajúceho ročníka, ktorý sme realizovali v roku 2014, sme i tento ročník pripravili  tak, aby kvalita podujatia opäť zarezonovala na Slovensku i v zahraničí. Slávnostné otvorenie festivalu, ktoré sa uskutoční v utorok 18. októbra 2016 o 18.00 hod. v Dome kultúry v Čadci.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.