5 október (Slovenská republika-Česká republika 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
5 october5 October
50 minút.
Scenár, réžia, kamera: Martin Kollár. Strih: Alexandra Gojdičová, Marek Šulík. Hudba: Michal Novinski. Účinkujú: Ján Kollár, Vladimír Kollár, Barbora Katriňáková, Ján Doboš a ďalší.
Slovenská premiéra 6. októbra 2016
Slovenský fotograf Martin Kollár (nar. 1971) je u nás známy ako kameraman vďaka filmom ako 66 sezón (2003), Ako sa varia dejiny (2009), Zamatoví teroristi (2013) a predovšetkým Koza (2015) Ivana Ostrochovského, za ktorý si odniesol aj Národnú filmovú cenu Slnko v sieti. V scenáristickom a režijnom debute rozpráva o svojom 52-ročnom bratovi Jánovi. Keď sa dozvie, že ho čaká náročná riskantná operácia s neistým výsledkom, vydáva sa na bicykli, len s miminom vecí, na cestu, ktorá nemá cieľ, len dátum konca – 5. október, termín operácie. Obrazovo vycibrené dielo je svedectvom o fyzickom no najmä duchovnom putovaní muža v zlomovej životnej situácii. Dielo malo svetovú premiéru na festivale v Rotterdame, do programu ho zaradili aj Karlovy Vary. Asociácia slovenských filmových klubov ho v rámci Projektu 100 uvádza doplnené krátkym študentským animovaným filmom Zuzany Žiakovej Braček jelenček.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.