Pirko – premiéra na festivale Cinematik

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Pirko resizeMedzinárodný filmový festival Cinematik, ktorého 11. ročník bude v Piešťanoch v termíne od 13. do 18. septembra 2016 bude o to slávnostnejší, 16.9. 2016 o 20:00 hod. diváci uvidia v  premiére nový slovensko-český film Pirko tvorcov Lucie a Petra Klein Svobodovcov.

Pirko je príbeh Martiny alias Shakiry, ktorá vyrastala v detskom domove a nikdy nevidela svojich biologických rodičov. Predstavy o svete tam „vonku“ získala z televíznych seriálov. A potom konečne nadišiel deň jej osemnástych narodenín. Vyslobodenie a vstupenka do vysnívaného života. S hlavou plnou naivných predstáv vyrazila do veľkého sveta, v prvom rade však za Romanom, láskou z decáku. Život nabral rýchly spád... a prišiel pád. Roman ju stiahol na dno a nakoniec ju  predal pasákom. Blonďatý operený anjel sa stal len perspektívnym zdrojom príjmov. Podľa toho sa s Martinou aj zaobchádzalo. Hrubé násilie, brutálne zneužívanie, drogy, bezmocnosť. A potom konečne útek. A nádej. Martina s obdivuhodnou urputnosťou bojuje o svoju šancu na šťastie a nájde ho tam, kde by to asi málokto čakal.

 

Film vznikol za 28 dní na jeseň v roku 2015 a svojím vizuálom vzdáva hold americkej kinematografii 70. rokov, keďže je nakrútený vo formáte cinemascope, na sférické sklá.Premiéra sa uskutoční za prítomnosti delegácie tvorcov a hercov. Svoju účasť potvrdili: Lucia Klein Svoboda (scenár, réžia, produkcia), Petr Klein Svoboda (réžia, produkcia), Ľubica Čekovská (hudba), Tamás Gál (herec), Viktória Šuplatová (herečka), Juraj Igonda (herec), Tibor Kotlár (ne-herec) a Rytmus (filmová pieseň a klip)

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.