Ben-Hur (USA-Rusko 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
Ben-hur124 minút.
Scenár: Keith R. Clarke, John Ridley. Réžia: Timur Bekmambetov. Kamera: Oliver Wood. Strih: Dody Dorn, Richard Francis-Bruce, Bob Murawski. Hudba: Marco Beltrami. Účinkujú: Jack Huston, Morgan Freeman, Toby Kebbell, Nazanin Boniadi, Rodrigo Santoro, Pilou Asbæk, Sofia Black-D'Elia, Ayelet Zurer, Moises Arias a ďalší.
Slovenská premiéra 25. augusta 2016
Právnik, unionistický generál z občianskej vojny a guvernér Nového Mexika Lewis Wallace sa stal nesmrteľným ako autor románu Ben-Hur: A Tale of the Christ o zrade a pomste židovského princa z Ježišových čias. Vyšiel v roku 1880 a stal sa jedným z najvplyvnejších diel kresťanskej literatúry. Dočkal sa mnohých vydaní, stomiliónových predajov, stoviek divadelných inscenácií, rozhlasových aj televíznych seriálov a počnúc rokom 1907 aj mnohých filmových spracovaní. Najznámejšie v roku 1959 režíroval William Wyler s Charltonom Hestonom v hlavnej role ako dovtedy najdrahší film s historicky druhými najvyššími tržbami (po Odviatom vetrom), ocenený 11 Oscarmi. Kazašský majster filmovej mágie Timur Bekmambetov mal k dispozícii odhadom 100 miliónov. Do hlavnej roly obsadil menej známeho britského herca Jacka Hustona – vnuka slávneho režiséra Johna Hustona. Podstatnú časť, podobne ako pred 57 rokmi, nakrútili v rímskych štúdiách Cinecittá.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.