Bosorkina dcéra (Dánsko-Nórsko-Švédsko-Island-Česko 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
bosorkina dceraSkammerens datter / The Shamer's Daughter
96 minút.
Scenár: Anders Thomas Jensen. Réžia: Kenneth Kainz. Kamera: Lasse Frank Johannessen. Strih: Nicolaj Monberg. Hudba: Jeppe Kaas. Účinkujú: Jakob Oftebro, Allan Hyde, Rebecca Emilie Sattrup, Peter Plaugborg, Maria Bonnevie, Søren Malling, Stina Ekblad, Petra Maria Scott, Olaf Johannessen, Laura Bro, Adam Ild Rohweder, Roland Møller, Joi Johannsson, Niklas Herskind, Svend Johansen, Stefania Omarsdottir, Selma Iljazovski, Julie Knuth Brøllund Hansen, Curtis Matthew, Esben Dalgaard, Henrik Noél Olesen a ďalší.
Slovenská premiéra 7. júla 2016
Česko sa na filmovej mape presunulo ďaleko na sever: podieľalo sa na vzniku škandinávskej multikoprodukčnej akčnej fantasy podľa úvodu úspešnej štvordielnej série kníh pre mládež od dánskej autorky Lene Kaaberbøl. Dánsky režisér Kenneth Kainz s rozpočtom 7,5 milióna eur v barrandovských štúdiách nakrútil stredoveký príbeh o mladej Dine, nadanej nadprirodzenými schopnosťami, v ktorom nie je núdza o drakov, meče a mágiu. Dielko dostalo dánske filmové ceny Robert ako najlepší film pre deti a mládež, za scenár, kostýmy, hudbu a vizuálne efekty.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.