Ja, Olga Hepnarová (Česká republika – Poľsko – Slovenská republika 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
ja olga hepnarovaJá, Olga Hepnarová
105 minút.
Scenár a réžia: Petr Kazda, Tomáš Weinreb. Kamera: Adam Sikora. Strih: Vojtěch Frič. Hudba: Marián Varga. Účinkujú: Michalina Olszańska, Marika Šoposká, Klára Melíšková, Petra Nesvačilová, Jan Novotný, Lukáš Bech, Juraj Nvota, Pavel Neškudla, Gabriela Míčová, Marta Mazurek, Roman Zach, Ondřej Malý, Martin Pechlát, Malwina Turek, Magdaléna Borová, Zuzana Stavná, Martin Finger, Martina Eliášová, Viktor Vrabec, Tereza Blažková a ďalší.
Slovenská premiéra 14. apríla 2016
Mladí českí dokumentaristi Tomáš Weinreb a Petr Kazda debutovali v celovečernom hranom žánri portrétom poslednej ženy, popravenej v Československu v roku 1975 za hromadnú vraždu. Samotárska duševne labilná Olga Hepnarová si traumu z neschopnosti normálne komunikovať s okolím vyventilovala násilným činom, keď za volantom nákladného auta v Prahe vrazila do chodcov na chodníku. Atraktívnu morbídnu tému autori stvárnili ako čiernobielu existenciálnu drámu a ich film otvoril prehliadku Panorama na tohtoročnom berlínskom filmovom festivale. Úspech je z veľkej časti zásluhou aj mladej poľskej herečky Michaliny Olszańskej v hlavnej role. Slovensko herecky zviditeľňujú Juraj Nvota a Ivan Palúch a vo filme znie hudba Mariána Vargu v podaní Collegium Musicum.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.