Denník komornej (Francúzsko-Belgicko 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
dennik komornejJournal d'une femme de chambre
96 minút.
Scenár: Hélène Zimmer, Benoît Jacquot. Réžia: Benoît Jacquot. Kamera: Romain Winding. Strih: Julia Gregory. Hudba: Bruno Coulais. Účinkujú: Léa Seydoux, Vincent Lindon, Clotilde Mollet, Hervé Pierre, Patrick d'Assumçao, Vincent Lacoste, Joséphine Derenne, Dominique Reymond, Rosette, Adriana Asti, Aurélia Petit, Alain Eloy, Yvette Petit, Maud Wyler, Édith Le Merdy, Philippe Suner, Eric Moreau a ďalší.
Slovenská premiéra 17. marca 2016
Bez väčšieho ohlasu uviedol lanský filmový festival v Berlíne najnovšiu adaptáciu románu francúzskeho klasika Octave Mirbeaua Denník komornej s krásnou nadanou Léou Seydouxovou v hlavnej role a hudbou geniálneho Bruna Coulaisa. Režisér Benoît Jacquot (Osamelé dievča, Tri srdcia) sa filmom o nádhernej no bezcitnej slúžke z prelomu 19. a 20. storočia pokúsil priradiť k velikánom Jeanovi Renoirovi a Luisovi Buñuelovi, ktorí Mirabeauovu predlohu adaptovali v minulosti s Paulette Goddardovou a Jeanne Moreauovou. Vysvitlo však, že nemá nielen na nich, ale ani na Mirabeauov text.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.