Pasolini (Francúzsko-Taliansko-Belgicko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
pasolini 86 minút.
Scenár: Maurizio Braucci. Réžia: Abel Ferrara. Kamera: Stefano Falivene. Strih: Fabio Nunziata. Účinkujú:  Willem Dafoe, Maria de Medeiros, Ninetto Davoli, Riccardo Scamarcio, Giada Colagrande, Chiara Caselli, Adriana Asti, Ninetto Davolli, Valerio Mastandrea, Tatiana Luter, Salvatore Ruocco, Andrea Bosca, Luca Lionello, Eduardo Valdarnini a ďalší.
Slovenská premiéra 10. marca 2016
Do vlasti predkov sa vrátil americký filmár Abel Ferrara, aby v Taliansku podľa vlastného scenára a s Willemom Dafoem v titulnej role realizoval celovečerný hraný film inšpirovaný životom, dielom a myšlienkami veľkého talianskeho filmára, spisovateľa a filozofa Piera Paola Pasoliniho (1922 – 1975). V roku 1975, po dokončení filmu Saló, alebo 120 dní Sodomy sa proti Pasolonimu obrátil nielen štát, ale aj kritika a verejnosť. Radikálny ľavičiar, vylúčený z komunistickej strany nielen pre homosexualitu ale aj pre radikálne politické postoje, chystá ďalší film, v ktorom chce zhrnúť svoje názory na spoločnosť, život a svet. Realizovať ho už nestihne. Ferrarova snímka mala premiéru predvlani na festivale v Benátkach, ale odťažité akademické dielko sa dočkalo len vlažného prijatia a ocenenia si nepripísalo ani na žiadnom inom festivale.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.