Daj mi tvoje meno (Taliansko/Francúzsko/Brazília/USA 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Daj-mi-tvoje-menoCall Me by Your Name
Romantická dráma, 132 minút
Scenár: James Ivory (podľa románu Andrého Acimana). Réžia: Luca Guadagnino. Kamera: Sayombhu Mukdeeprom. Strih: Walter Fasano. Hudba: Sufjan Stevens. Hrajú:Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso, André Aciman a ďalší.
Slovenská premiéra: 1. februára 2018
Je horúce leto roku 1983. 17-ročný študent Elio Perlman (Timothée Chalamet) trávi prázdniny v krásnej rodinnej vile zo 17. Storočia na severe Talianska. Čas si vypĺňa čítaním, hraním klasickej hudby a flirtovaním s kamarátkou Marziou (Esther Garrel). Jeho otec (Michael Stuhlbarg) je známym profesorom umenia a matka Annella (Amira Casar) je zase prekladateľkou. Elio sa po celý život pohybuje v sofistikovanej a intelektuálnej spoločnosti a s rodičmi má mimoriadne hlboký a blízky vzťah. Pokojné ovzdušie naruší príchod letného hosťa – príťažlivého a bohémskeho amerického doktoranda Olivera (Armie Hammer), ktorý spolupracuje s profesorom Perlmanom na projekte o grécko-rímskom umení. Elio nie je z neho spočiatku nadšený, ale to sa čoskoro zmení. Medzi mladými mužmi sa onedlho rozvinie niečo viac ako len priateľstvo... Nová snímka Lucu Guadagnina je citlivý a transcendentný príbeh o prvej láske a dospievaní. Milostná dráma má štyri nominácie na Oscara: ako najlepší film (producenti Peter Spears, Luca Guadagnino, Emilie Georges a Marco Morabito), Timothée Chalamet v kategórii herec v hlavnej úlohe, James Ivory v kategórii najlepší adaptovaný scenár a Sufjan Stevens získal nomináciu v kategórii najlepšia pieseň (The Mystery of Love).
Foto: Itafilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.