Jo Nesbø: Časovaňa doktora Proktora (Nórsko/SRN 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Jo-Nesbo-Casovana-Doktora-ProktoraDoktor Proktors tidsbadekar
Rodinná dobrodružná komédia, 95 minút
Scenár: Johan Bogaeus (predloha Jo Nesbø). Réžia: Arild Fröhlich. Kamera: Trond Tønder. Strih: Christoffer Heie. Hudba: Ginge Anvik. Hrajú: Emily Glaister, Eilif Hellum Noraker, Gard Eidsvold, Kristin Grue, Helén Vikstvedt, Atle Antonsen, Arthur Berning, Stein Johan Grieg Halvorsen, Erlend Klarholm Nilsen, Eili Harboe, Nils Jørgen Kaalstad, Anke Engelke a ďalší.
Slovenská premiéra: 25. januára 2018
Zamilovaný Doktor Proktor (Gard Eidsvold) cestuje späť v čase v zúfalej túžbe zmeniť minulosť. Chce prekaziť svadbu medzi jeho milovanou Julliette (Kritin Grue) a hrozným Claudeom Clichém (Atle Antonsen), ale zostane uväznený v čase. Lise (Emily Glaister) a Nilly (Eilif Hellum Noraker), Proktorove mladé spoločníčky a susedky musia znovu zakročiť. Časovaňou cestujú späť v čase, aby mu pomohli. Všetko sa zmení na búrlivé dobrodružstvo naprieč časom, v ktorom sa stretávajú s Napoleonom, ledva unikajúcemu spod gilotíny počas Francúzskej revolúcie a taktiež s Johankou z Arku (Eili Harboe), ktorú upálili za čarodejníctvo. Alebo nie? Časovaňa Doktora Proktora je farebný príbeh o troch kamarátoch, Lise, Nille a Doktorovi Proktorovi, spoločne odhodlaných urobiť všetko preto, aby zachránili históriu sveta – a lásku. Časovaňa Doktora Proktora je už druhá snímka podľa detského knižného bestselleru Jo Nesba (dospelé publikum ho väčšmi pozná ako úspešného tvorcu detektívok) o tak trochu šialenom vynálezcovi Doktorovi Proktorovi.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.