Dobrý dinosaurus (USA 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
dobry dinoThe Good Dinosaur
101 minút.
Scenár: Peter Sohn, Erik Benson, Meg LeFauve, Kelsey Mann, Bob Peterson. Réžia: Peter Sohn. Strih: Stephen Schaffer. Hudba: Jeff Danna, Mychael Danna. V slovenskom znení účinkujú: Daniel Hudák, Martina Kapráliková, Peter Kollárik, Juraj Predmerský, Richard Labuda, Vladimír Jedľovský , Helena Gregorová, Andrea Somorovská, Jakub Ružička, Igor Adamec, Štefan Skrúcaný a ďalší.
Slovenská premiéra 26. novembra 2015
Čo keby asteroid, ktorý raz a navždy zmenil život na Zemi, našu planétu netrafil a neukončil na nej stovky miliónov rokov trvajúcu vládu jašterov? Fanúšikovia sci-fi vedia, že to nie je ktovieako originálny námet. Štúdiá Pixar ho však rozpracovali do podoby stominútového digitálne animovaného filmu o nečakanom priateľstve dinosaurieho a ľudského mláďaťa. Pixar po prvý raz vo svojej histórii uvádza do kín dva dlhometrážne filmy v tom istom roku. Predchádzajúcim bol len celkom nedávno V hlave. Dobrý dinosaurus mal byť samostatným debutom Boba Petersona, spolurežiséra snímky Hore! Potom sa však v Pixare stalo čosi zlé a štúdiá v rámci veľkých zmien príbehu, animátorov, dabingových hercov i termínu premiéry vymenili Petersona za režiséra s menom Peter Sohn, ktorý tiež debutuje a dosiaľ pôsobil najmä ako animátor. Na konte má len jeden samostatný krátky animovaný film Polojasno.
Foto: Saturn Entertainment

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.