Domácí péče (Česká republika – Slovenská republika 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
domaci pece film92 minút.
Scenár a réžia: Slávek Horák. Kamera: Jan Šťastný. Strih: Vladimír Barák. Účinkujú: Alena Mihulová, Bolek Polívka, Tatiana Vilhelmová, Zuzana Kronerová, Sara Venclovská, Slávek Horák, Jan Gogola st., Mikuláš Křen, Rostislav Marek, Helena Čermáková, Pavel Leicman, Radoslav Šopík, Jan Leflík, Ivan Řehák, Ján Hrmo, Marián Mitaš a ďalší.
Slovenská premiéra 22. októbra 2015
Česká filmová a televízna akadémia vyslala do boja o nomináciu na Oscara v kategórii zahraničných diel dlhometrážny hraný debut českého filmára Slávka Horáka, ktorý si sám napísal scenár a nakrúcal vo vlastnej produkcii. Alena Mihulová a Bolek Polívka hrajú manželov Vlastu a Láďu. Zdravotná ošetrovateľka Vlasta celý život pomáha druhým, no keď musí čeliť zhubnému ochoreniu, sama potrebuje pomoc. Nádej vkladá do ezoterikov a liečiteľov, čo sa Láďovi ani trochu nepozdáva. Autor, úspešný tvorca reklám, sa inšpiroval vlastnými rodičmi a v rodičovskom dome aj filmoval. Pôvodne zamýšľal vytvoriť seriál, ale napokon z toho vyšiel film pre kiná, ktorý slávi úspechy u kritikov aj divákov doma i v zahraničí.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.