Žmurko Bill (Austrália-India-Írsko-USA 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
zmurko billBlinky Bill the Movie
93 minút.
Scenár a réžia: Deane Taylor, Noel Cleary, Alexs Stadermann, Alex Weight. Strih: Simon Klaebe. Hudba: Dale Cornelius. V slovenskom znení účinkujú: Martin Madej, Dominika Žiaranová, Jozef Švoňavský, Gabriela Dzuríková, Peter Kočiš, Tatiana Kulíšková a ďalší.
Slovenská premiéra 15. októbra 2015
Miláčik nielen austrálskych detí Žmurko Bill, známy z televízie aj u nás, prišiel na svet v roku 1933 vďaka spisovateľke a výtvarníčke Dorothy Wallovej. Nielenže vymyslela príbeh o malej odvážnej koale, ale sama ho aj ilustrovala. Na začiatku boli rozprávky pre jej syna, napokon vznikla celá séria kníh, nasledovaných komiksami, televíznymi seriálmi i filmami, z ktorých prvý vznikol v roku 1992. V deväťdesiatych rokoch sa Žmurko Bill stal oficiálnym maskotom austrálskych republikánov. Nový digitálne animovaný 3D film v austrálsko-americko-írsko-indickej koprodukcii má byť pilotnou časťou nového televízneho seriálu. Žmurko sa vyberá hľadať svojho strateného otca do austrálskej divočiny v spoločnosti koalej slečny zo zoo Nutsy a chaotickej jašterice Jacka. Po ich stopách sa vydáva pomstychtivý Kocúr, ktorý má so Žmurkom nevybavené účty.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.