Koza (Slovenská republika-Česká republika 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
Koza1275 minút.
Scenár: Marek Leščák, Ivan Ostrochovský. Réžia: Ivan Ostrochovský. Kamera: Martin Kollár. Strih: Viera Čákanyová, Peter Morávek, Maroš Šlapeta, Matej Beneš. Účinkujú: Peter Baláž, Zvonko Lakčevič, Ján Franek, Stanislava Bongilajová, Nikola Bongilajová, Tatiana Piussi a ďalší.
Slovenská premiéra 10. septembra 2015
Na tohtoročnom berlínskom filmovom festivale mal premiéru celovečerný film scenáristu a režiséra Ivana Ostrochovského na pomedzí hranej fikcie a dokumentu o rómskom boxerovi, olympionikovi Petrovi Balážovi, prezývanom pre dolámaný nos Koza. Hoci už roky netrénuje a živorí na invalidnom dôchodku, keď jeho tehotná partnerka Miša hrozí, že podstúpi interrupciu, rozhodne sa vrátiť do ringu, aby rodinu finančne zabezpečil. S balkánskym „manažérom“ (Zvonko Lakčevič) sa vydáva na „turné“, pri ktorom inkasuje jednu prehru za druhou. Napriek tomu i na protiveň zákazom lekárov sa však stále znova hlási na ďalšie zápasy. V úlohe Kozovho trénera sa predstaví bronzový medailista z olympijských hier v Moskve Ján Franek. Po Berlíne film Slovensko úspešne reprezentoval aj v Toronte, Wiesbadene, Lisabone, Vilniuse, Pule a na iných festivaloch.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.