Amy (Veľká Británia 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
AMY128 minút.
Scenár a réžia: Asif Kapadia. Strih: Chris King. Hudba: Antonio Pinto. Účinkujú: Amy Winehouse, Yasiin Bey, Mark Ronson, Pete Doherty, Mitch Winehouse, Tony Bennett, Blake Fielder-Civil, Jay Z, Tyler James a ďalší.
Slovenská premiéra 6. augusta 2015
Celovečerné dokumenty o čerstvo nebohých hviezdach športu či šoubiznisu vždy zasmrádajú pachom hyeny, ale na druhej strane zasa dobre zarábajú. A pretože peniaze nesmrdia, vyvinul sa tento druh filmov do akéhosi svojského subžánru a má i svojich naslovovzatých majstrov. Britský režisér Asif Kapadia (1972) svojím dokumentom Senna (2010) o pretekárovi F1 získal cenu BAFTA za najlepší dokument a za strih. Jeho najnovší film o Amy Winehouse získal cenu publika na festivale Sundance a ďalších 14 cien na filmových prehliadkach po celom svete. Uviedli ho aj v Cannes. Necháva hovoriť najmä samotnú Amy prostredníctvom dosiaľ nezverejnených archívnych záberov, rozhovorov, ale predovšetkým jej hudby a pôvodných textov, ktoré vždy odrážali aktuálne udalosti jej života. Pre speváčkiných fanúšikov tie vyše dve hodiny ubehnú ako voda. A kto iný by chodil na tento film?
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.