Malý dráčik (Nemecko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
coconut-the-little-dragonDer kleine Drache Kokosnuss / Coconut - The Little Dragon
83 minút.
Scenár: Mark Slater, Gabriele Walther. Réžia: Hubert Weiland, Nina Wels. Hudba: Danny Chang, Stefan Maria Schneider. V slovenskom znení účinkujú: Frencien Bauer, Lukáš Frlajs, Henrieta Kolláriková-Jančišinová, Gabriela Dzuríková, Dušan Tarageľ, Štefan Skrúcaný, Peter Marcin a ďalší.
Slovenská premiéra 30. júla 2015
Hannoverský spisovateľ a ilustrátor kníh pre deti Ingo Siegner (1965) sa v Nemecku preslávil sériou príbehov o dráčikovi Kokosnussovi. Prvý vyšiel v roku 2002, zatiaľ dvadsiaty šiesty v roku 2014. V tom istom roku vznikol aj digitálne animovaný film. Na Dračom ostrove žijú nelietajúci dráčik Kokosík a jeho vegetariánsky kamarát Oskar. S vynaliezavou dikobrazou slečnou Matildou zachraňujú domov pred istou skazou. Na to však musia spojiť sily všetci draci, malí i veľkí. Hoci sa film dokonca aj doma dočkal prevažne negatívnych recenzií, zábavy pre deti nikdy nie je dosť – tobôž takej, za ktorú si distributér môže pýtať prirážku za 3D. Tak sa dráčik, určený nemeckým deťúrencom predškolského veku, dostal s prispením Audiovizuálneho fondu aj na Slovensko.
Foto: ITAFilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.