Dior a ja (Francúzsko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

DiorandIStill1 resizeDior a ja (Francúzsko 2014)
Dior et Moi
89 minút.
Scenár a réžia: Frédéric Tcheng. Kamera: Gilles Piquard. Strih: Julio Perez IV. Hudba: Ha-Yang Kim. Účinkujú: Raf Simons, Marion Cotillard, Anna Wintour, Sidney Toledano, Pieter Mulier, Jennifer Lawrence, Sharon Stone a ďalší.
Slovenská premiéra 11. júna 2015
V roku 2012 módna značka Christian Dior prekvapila menom nástupcu zosnulého zakladateľa a umeleckého riaditeľa: stal sa ním Belgičan Raf Simons, známy ako módny minimalista bez skúseností zo sveta haute couture. Na vytvorenie svojej prvej kolekcie (a dokázanie, že je správnym človekom na správnom mieste) mal len osem týždňov, nie šesť mesiacov, ako je zvykom. Frédéric Tcheng, rodák z Francúzska, ktorý študoval filmovú réžiu a pôsobí v Spojených štátoch, o tom nakrútil celovečerný dokumentárny film. Inšpiroval sa pri tom aj knihou Christiana Diora z roku 1956, nazvanou Christian Dior a ja. Odhaľuje zákulisie slávneho módneho domu, je však predovšetkým portrétom tvorcu, vystaveného nesmiernemu tlaku.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.