Víťazné filmy z Cannes čoskoro v našich kinách

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Dheepan resizeSpoločnosť Film Europe našich divákov vždy poteší i prekvapí. Už po tretí raz kúpila Zlatou palmou ocenený film (Zimný spánok, Život Adèle). Tohto roku to bude víťaz festivalu, film o tamilskom bojovníkovi, ktorý chce začať nový život vo Francúzsku. Jacques Audiard ho nazval Dheepan (meno hlavného hrdinu).

Spoločnosť Film Europe sa postarala aj o zakúpenie Veľkou cenou ovenčeného maďarského filmu Saulov syn režiséra Lászlóa Nemesa, čínsku snímku Vrah režiséra Hou Hsiao-hsiena, ktorú vyznamenali Cenou za najlepšiu réžiu. Americký film Chronik Michela Franca zasa získal Cenu za scenár. Uvidíme aj francúzsky film Môj kráľ režisérky Maïwenn, hlavná predstabviteľka Emmanuelle Bercot dostala Cenu za najlepšiu ženskú interpretáciu.

 

Nebude chýbať ani dráma Nanniho Morettiho Moja matka a Macbeth Justina Kurzela, ktorý sa premietne na októbrovej prehliadke Be2Cannes a až potom sa dostane do distribúcie.  

 

Šťastnú ruku mala aj Asociácia slovenských filmových klubov, ktorá zakúpila hádam najospevovanejší film tohtoročného Cannes Mladosť Paola Sorrentina.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.