Suri (Slovenská republika 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
suri
Suri
65 minút.
Scenár, réžia, kamera: Pavol Barabáš. Strih: Róbert Karovič. Hudba: Martin Barabáš. Účinkujú: Ivan Bulík, Pavol Barabáš, Miro Dušek, Maťo Fabiánek, Tomáš Lukačovič, Robert Roth a ďalší.
Slovenská premiéra 21. mája 2015
Suri patrí medzi pôvodné kmene Etiópie. O jeho príslušníkoch sa traduje, že sú nebezpeční, nevypočítateľní a majú samopaly. Výrazným znakom žien na vydaj (t.j. 13 – 16 rokov) sú hlinené disky vložené do spodnej pery. Čím viac natiahnutá spodná pera, tým väčšia krásavica. Rok po neúspešnom pokuse sa expedícia slovenských vodákov a cestovateľov znova vydáva na 210 km dlhý splav etiópskej rieky Godžeb, prítoku rieky Omo, ktorý vedie územím kmeňa Suri. Film je vážnym zamyslením sa nielen nad jeho budúcim osudom, zanikaním jedinečných kultúr, ale aj nad potrebou rôznorodosti, nevyhnutnej na prežitie našej civilizácie. Nadväzuje na mimoriadne úspešný film Pavla Barabáša s podobnou témou Pygmejovia – deti džungle.
Foto: K2 Studio
 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.