Malý pán (Česká republika-Slovenská republika 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

maly pan 118 resizeMalý pán (Česká republika-Slovenská republika 2015)
75 minút.
Scenár: Lumír Tuček. Réžia: Radek Beran. Kamera: Filip Sanders. Strih: Martin Palouš. Výtvarník: František Antonín Skála. Hudba: Milan Cais. V českom znení účinkujú: Saša Rašilov nejml., Valérie Zawadská, Zuzana Bydžovská, Klára Sedláčková-Oltová, Tatiana Vilhelmová, Pavel Liška, Miloslav Mejzlík, Vanda Hybnerová, Miroslav Krobot a ďalší. V slovenskom znení účinkujú: Robo Roth, Táňa Pauhofová, Dano Dangl, Roman Luknár, Juraj Kemka, Marián Geišberg, Marián Čekovský, Zuzana Kronerová a ďalší.
Slovenská premiéra 30. apríla 2015
V roku 2008 sa česká autorka Lenka Uhlířová inšpirovala fotografiami Jiřího Stacha a napísala knihu Velká cesta Malého pána. Scenárista Lumír Tuček (Kouř, Pražská pětka), výtvarník F. A. Skála a režisér Radek Beran (v roku 2006 debutoval bábkovým filmom Chcípáci) sa zasa inšpirovali českým surrealistom Janom Švankmajerom a v česko-slovenskej koprodukcii nakrútili celovečerný bábkový film Malý pán. Nie, nikto, skutočne nikto sa neinšpiroval Tolkienom. Žil raz v jednej podzemnej nore istý Malý pán… Bývalo sa mu tam celkom dobre, až sa mu raz v noci prisnil sen o Zubatom domčeku, ktorý mal nad dverami nápis Tu nájdeš, čo ti chýba. Keď sa ráno prebudil, nemohol sa zbaviť pocitu, že mu zrazu skutočne čosi chýba. Neostávalo mu iné, len sa vydať na cestu a hľadať.
Foto: ITAFilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.