Choď do pekla (Francúzsko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

tahni do pekel 1 nahled resizeChoď do pekla (Francúzsko 2014)
Mange les morts
94 minút.
Scenár: Jean-Charles Hue, Salvatore Lista. Réžia: Jean-Charles Hue. Kamera: Jonathan Ricquebourg. Strih: Isabelle Proust. Hudba: Vincent-Marie Bouvot. Účinkujú: Frédéric Dorkel, Jason François, Michael Dauber, Moise Dorkel, Philippe Martin, Joseph 'Jo' Dorkel, Violette Dorkel a ďalší.
Slovenská premiéra 26. marca 2015
Francúzsky dokumentarista Jean-Charles Hue sa špecializoval na život francúzskeho rómskeho etnika Janišov. Z tuláckeho spôsobu života mimo pravidiel i zákonov a zároveň sso silným vplyvom náboženstva pramení i jeho hraná tvorba. Vo svojom druhom celovečernom hranom filme rozpráva príbeh z kočovníckej kolónie na predmestí Paríža. Osemnásťročný Jason sa chystá na svoj krst a už má za sebou pár drobných krádeží. Jeho brat Fred sa vracia po pätnástich rokoch z väzenia a spolu s ďalšími chystajú veľkú lúpež. Lenže plán sa im vymkne z rúk. Film osciluje medzi westernom a noirovou kriminálkou, zároveň preberá dynamické prvky akčných thrillerov. Hue zaň vlani získal Cenu Jeana Viga pre najlepšieho francúzskeho začínajúceho tvorcu.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.