Dva dni, jedna noc (Belgicko-Francúzsko-Taliansko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

dva dni jedna noc 08 resizeDva dni, jedna noc (Belgicko-Francúzsko-Taliansko 2014)
Deux jours, une nuit
95 minút.
Scenár a réžia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne. Kamera: Alain Marcoen. Strih: Marie-Hélène Dozo. Účinkujú: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée, Pili Groyne, Olivier Gourmet, Christelle Cornil, Rania Mellouli, Alain Eloy, Simon Caudry, Lara Persain, Myriem Akeddiou, Fabienne Sciascia, Anette Niro, Christelle Delbrouck a ďalší.
Slovenská premiéra 12. marca 2015
Belgickí bratia Jean-Pierre a Luc Dardennovci sa od polovice 90. rokov presadzujú realistickými sociálnymi drámami, v ktorých neskrývajú svoje ľavicové cítenie. Na minulom festivale v Cannes mal premiéru ich film Dva dni, jedna noc s Marion Cotillardovou v role psychicky labilnej Sandry, ktorej hrozí výpoveď zo zamestnania. Ak si chce prácu udržať, za dva dni a jednu noc musí presvedčiť všetkých kolegov, aby sa vzdali tisíceurových prémií. Pamätáte sa ešte na drámu Prémie sovietskeho režiséra Sergeja Mikaeljana z roku 1974?
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.