Kukuričný ostrov (Gruzínsko-Nemecko-Švajčiarsko-Francúzsko-Česká republika-Kazachstan-Maďarsko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

kukuricny ostrov resizeKukuričný ostrov (Gruzínsko-Nemecko-Švajčiarsko-Francúzsko-Česká republika-Kazachstan-Maďarsko 2014)
Simindis kundzuli
100 minút.
Scenár: Roelof Jan Minneboo, Georgij Ovašvili, Nugzar Šataidze. Réžia: Georgij Ovašvili. Kamera: Elemér Ragályi. Strih:  Sun-Min Kim. Hudba:  Josef Bardanašvili. Účinkujú: Ilyas Salman, Mariam Buturišvili, Tamer Levent, Irakli Samušia.
Slovenská premiéra 12. februára 2015
Laureát filmových festivalov v ruskej Anape, Aténach, Cottbuse, Karlových Varoch, Montpellieri, Osle, Palm Springs, Sao Paule a Terste je multikoprodukčný poetický film – metaforická obrazová báseň o starom roľníkovi a jeho mladučkej vnučke, ktorí na ostrove na gruzínsko-abcházskej pohraničnej rieke Inguri pestujú kukuricu. „Nad naším filmovým táborom vialo trinásť rôznych vlajok,“ povedal o nakrúcaní gruzínsky režisér Georgij Ovašvili. „Hovorilo sa tam trinástimi jazykmi. Výsledkom je jedinečný a univerzálný jazyk: film.“
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.