Boj snežného pluhu s mafiou (Nórsko-Švédsko-Dánsko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

boj snezneho pluhu 011 resizeBoj snežného pluhu s mafiou (Nórsko-Švédsko-Dánsko 2014)
Kraftidioten / In Order of Disappearance
115 minút.
Scenár: Kim Fupz Aakeson. Réžia: Hans Petter Moland. Kamera: Philip Ogaard. Strih: Jens Christian Fodstad. Hudba: Brian Batz, Kaspar Kaae, Kare Vestrheim. Účinkujú: Stellan Skarsgard, Bruno Ganz, Kristofer Hivju, Pal Sverre Valheim Hagen, Tobias Santelmann, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Sergej Trifunović a ďalší.
Slovenská premiéra 15. januára 2015
Známy dánsky scenárista Kim Fupz Aakeson ani vo svojich drámach ako Malé katastrofy, Do tvojich rúk, Správny chlap nešetril humorom. Tentoraz však vytvoril gangsterskú komédiu s nádychom škandinávskej kriminálky a balkánskej frašky v štýle Emira Kusturicu. S nórskym režisérom Hansom Petterom Molandom spolupracovali už na Správnom chlapovi. Stellan Skarsgard hrá mĺkveho Dána, ktorý sa v nórskom mestečku živí ako vodič snežného pluhu. Nezmieri sa so správou, že milovaný syn zomrel na predávkovanie drogami a na spôsob osamelého pištoľníka sa vydá za pomstou, ktorá nepozná zľutovanie a nerozlišuje medzi škandinávskymi či balkánskymi mafiánmi.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.