Predvianočný stánok predajne Klapka.sk

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

SFU logo resizePredajňa Slovenského filmového ústavu (SFÚ) Klapka.sk pripravila pre záujemcov o slovenské filmy i filmovú literatúru predvianočný stánok s edičnou produkciou za zvýhodnené ceny. Stánok bude otvorený od pondelka 1. decembra 2014 pred budovou Národného osvetového centra (NOC) na Námestí SNP v Bratislave.

Stánok ponúkne veľký výber významných slovenských filmov na DVD nosičoch i kvalitnú filmovú literatúru za zvýhodnené ceny, vrátane najnovších publikácií a DVD, ktoré vyšli na jeseň tohto roka. Široká ponuka DVD nosičov bude obsahovať slovenské filmy od 40. rokov minulého storočia po súčasnosť. Záujemcovia v stánku nájdu len nedávno vydané divácky najobľúbenejšie slovenské filmy Sladké starosti (1984) Juraja Herza, Pásla kone na betóne (1982) Štefana Uhra, Pacho, hybský zbojník (1974) Martina Ťapáka a Červené víno I-II (1972) Andreja Lettricha, ktoré vyšli túto jeseň už po druhýkrát. Z tohtoročných vydaných titulov sa v ponuke objavia aj DVD s filmom Sladký čas Kalimagdory (1968) Leopolda Laholu, Signum laudis (1980) Martina Hollého či reedícia 2DVD August 68 – November 89 s dokumentárnymi filmami reflektujúcimi udalosti z významných období našich novodobých dejín.

 

Za zvýhodnené ceny sa budú predávať aj kolekcie 3DVD s filmami režisérov Peter Solan, Paľo Bielik, Juraj Jakubisko, Štefan Uher, Dušan Hanák a Martin Hollý, 6xDVD s autorskými dokumentmi hudobnej legendy Deža Ursinyho, exkluzívne 2DVD s výnimočnými koprodukčnými slovensko-francúzskymi filmami Alana Robbe-Grilleta Muž, ktorý luže (1968) a Eden a potom (1970), Zlatá kolekcia slovenských rozprávok, ale aj slovenské filmy, ktoré vyšli vo francúzskom vydavateľstve Malavida a v anglickom vydavateľstve Second Run a mnohé ďalšie tituly. Okrem DVD nosičov z edičnej produkcie SFÚ budú v predaji aj DVD so slovenskými filmami od iných vydavateľov, napríklad Všetky moje deti (2013) Ladislava Kaboša, Muzika (2007) Juraja Nvotu alebo aj tri diely česko-poľského filmu v réžii Agnieszky Holland Horiaci ker (2013), ktorý hovorí o  udalostiach vyvolaných upálením študenta Jana Palacha v januári 1969 v Československu a na ktorom sa podieľali aj slovenskí tvorcovia. Celková DVD ponuka predvianočného predajného stánku Klapka.sk bude obsahovať viac ako sto rôznorodých filmových titulov.

 

Z knižných publikácií stánok predajne Klapka.sk ponúkne výber z najnovšej produkcie, napríklad súbor jazykovo-kritických a prekladateľských esejí Úklady jazyka od filmového publicistu Pavla Branka, knihu filmovej teoretičky Eros, sexus, gender v slovenskom filme o erotike v našej filmovej histórii i súčasnosti či publikáciu Rozprava o westerne česko-slovenskej autorskej dvojice filmových teoretikov a estetikov Petra Michaloviča a Vlastimila Zusku, ktorá sa venuje jednému z prvých veľkých žánrov (americkej) kinematografie. V polovici decembra bude v predaji aj nástenný filmový kalendár SFÚ na rok 2015 pod názvom Kiná na Slovensku pred rokom 1945 s reprodukciami dvanástich pohľadníc z unikátnej zbierky mapujúcej históriu slovenských kín a objektov, v ktorých sa kedysi nachádzali.

 

Predvianočný stánok predajne Klapka.sk bude umiestnený pri vstupe do budovy Národného osvetového centra (NOC) na Námestí SNP v Bratislave, otvorený bude denne od 1. do 22. decembra od 12.00 do 18.00 hod. Okrem titulov z edičného oddelenia SFÚ ponúkne aj publikácie z vydavateľstva NOC.

 

Počas decembra bude mať predajňa Klapka.sk každú stredu do Vianoc aj stánok v obchodnom centre Central v Bratislave, kde sa uskutoční premietanie slovenských rozprávok z archívu SFÚ Kráľ Drozdia brada (1984) Miloslava Luthera, Soľ nad zlato (1982) Martina Hollého a Perinbaba (1985) Juraja Jakubiska. Záujemcovia si budú môcť zakúpiť na DVD rozprávky zo Zlatej kolekcie (všetky premietané filmy a Mahuliena zlatá panna (1986) Miloslava Luthera) i reedície štyroch DVD nosičov s filmami Červené víno I-II, Pacho, hybský zbojník, Pásla kone na betóne a Sladké starosti.

Viac : https://www.facebook.com/klapka.sk?fref=ts , www.klapka.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.