Láska šialená (Rakúsko-Luxembursko-Nemecko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

laska sialena amour-fou-918636l resizeLáska šialená (Rakúsko-Luxembursko-Nemecko 2014)
Amour fou
96 minút.
Scenár  a réžia: Jessica Hausner. Kamera: Martin Gschlacht. Strih: Karina Ressler. Účinkujú: Christian Friedel, Stephan Grossmann, Marc Bischoff, Sebastian Hülk, Sandra Hüller, Katharina Schüttler, Gustav-Peter Wöhler, Alissa Wilms a ďalší.
Slovenská premiéra 27. novembra 2014
Rakúska filmárka Jessica Hausnerová (1972) sa do prehliadky Un Certain Regard canneského festivalu prebojovala už v roku 2001 svojím debutom Lovely Rita. Svetové renomé jej priniesol úspech drámy Lurdy (2009) na festivale v Benátkach. Aj jej novinka Láska šialená je festivalový film (opäť  Un Certain Regard v Cannes). Zapadá do aktuálnej vlny talianskych a nemeckých kultúrno-historických snímok z obdobia romantizmu. Prináša komediálnu drámu inšpirovanú samovraždou básnika Heinricha von Kleista (1777 – 1811). Mladý poeta baží po romantickej samovražde a neúnavne hľadá ženu, do ktorej by sa zaľúbil preto, aby vo dvojici spoločne ukončili svoje životy.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.