Jubileum Zdeny Gruberovej

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Gruberova-Zdena resizeDivadelný ústav a Slovenské národné divadlo pripravilo výstavu významnej predstaviteľky slovenského herectva Zdeny Gruberovej (Zdena Gruberová – tragická aj komediálna, lyrická aj príkra), ktorá sa tohto roku dožíva krásneho životného jubilea – osemdesiatych narodenín.

Okrem desiatok postáv na doskách SND vytvorila aj nezabudnuteľné roly v slovenských filmoch a televíznych seriáloch. Už v roku 1954 zažiarila v klasickej dráme Andreja Lettricha Drevená dedina, ktorý jej o 11 rokov dal príležitosť aj v kriminálnom filme Smrť prichádza v daždi. Mnohí diváci si na ňu spomenú aj z vynikajúcej dramatizácia románu Františka Hečka Červené víno. Jej nevšednému a mnohostrannému talentu však viac priestoru poskytovala televízia, kde poslednú rolu stvárnila rolu 2004 v rómskej rozprávke Jozefa Banyáka Zlatý hlas. Výstava v historickej budove SND potrvá až do konca roku 2013 a kurátorsky ju pripravil Karol Mišovic.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.