Môj pes Killer dostal vo Vilniuse cenu za réžiu

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Môj pes 5 resizeNový celovečerný film Miry Fornay Môj pes Killer, ktorý je už niekoľko dní aj v slovenských kinách, sa teší z ďalšieho medzinárodného úspechu. Potom, ako bola pred niekoľkými týždňami jeho svetová premiéra na MFF Rotterdam 2013 ocenená hlavnou cenou Hivos Tiger Award za najlepší celovečerný film, sa Killer víťazne vracia aj zo svojho druhého festivalového uvedenia. Mira Fornay získala na MFF vo Vilniuse Cenu za najlepšiu réžiu.

 „Vytvorila veľmi pôsobivý a silný film, plný skutočného filmového jazyka a presvedčivých hereckých výkonov“ vyjadrila sa na adresu režisérky Miry Fornay pri odovzdávaní ceny členka poroty, turecká režisérka Yesim Ustaoglu. Porota svoje zdôvodnenie udeliť cenu práve réžii filmu Môj pes Killer oficiálne zdôvodnila slovami, že film okrem iného vyniká “surovým a veľmi efektívne zvoleným spôsobom rozprávania, ktorý v náznakoch buduje  silnú drámu a zároveň odmieta patetické vyvrcholenia”

 

Vo Vilniuse sa konal Medzinárodný filmový festival už po 18-ty raz. Jeho hlavná súťažná sekcia “New Europe – New Names” /Nová Európa – nové mená, sa zamieriava na vyhľadávanie výnimočných filmov a nových talentov z proveniencie strednej a východnej Európy.

 

Môj pes Killer má pred sebou ešte dlhú cestu po medzinárodných filmových prehliadkach. Najbližšie dni a týždne čaká na to, že ho návštevou svojho obľúbeného kina a filmového klubu ocenia predovšetkým slovenskí diváci.

 

Viac: http://www.kinopavasaris.lt/en/news_article?id=1364567265 .

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.