Filmtopia – nová distribučná spoločnosť

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Zvonky šťastia resizeFilmtopia je nová distribučná spoločnosť. Jej zámerom je vytvárať priestor pre filmovú tvorbu, ktorá je nie len kvalitná ale zároveň posúva hranice skúseností slovenského diváka s udalosťou filmu. Ku každému filmu pristupuje Filmtopia individuálne a je akýmsi laboratóriom, v ktorom sa skúma špecifická cesta konkrétneho filmového diela k jeho adresátovi. Ide teda o distribúciu na mieru,ktorá stavia nielen na správnej kombinácii základných distribučných ciest, akými sú kamenné kiná,filmové kluby, multiplexy, internet, festivaly a televízia, ale hľadá aj jedinečné možnosti (prezentácie) pre konkrétny film (filmové školy, site-specific premietania, nefilmové podujatia a priestory).

 

Ako vznikla Filmtopia?
Filmtopiu založilo päť subjetov pôsobiacich vo filmovom priestore na Slovensku, ktoré majú záujem zabezpečiť dôstojný priestor pre prezentáciu nekomerčnej kinematografie: Filmotras s.r.o., MPhilms s.r.o., Občianske združenie EEE, Peter Kerekes s.r.o. a Punkchart films s.r.o..Občianske združenie EEE sa okrem vydavateľskej činnosti (filmový časopis KINEČKO) venuje aj organizácii premietaní, často s osobnou účasťou tvorcov, či lektorskými úvodmi (premietanie belgického filmu Blue Bird v A4 – nultom priestore s účasťou režiséra Gusta van den Bergha atď.).V roku 2011 sa Občianske združenie EEE rozhodlo pre nezávislú ale systematickú celoslovenskú distribúciu jedného filmového titulu. Išlo o film 80 listov (http://www.vaclavkadrna.cz) mladého českého režiséra Václava Kadrnku. Následne sa niekoľko nezávislých producentských subjektov (MPhilms s.r.o., Filmotras s.r.o., Peter Kerekes s.r.o., Punchart films s.r.o.) rozhodlo podporiť túto aktivitu a vstúpiť s Občianskym združením EEE do spoločného distribučného projektu, ktorý by ďalej rozvíjal spomínané aktivity na systematickejšom a profesionálnejšom základe. Prvý film, ktorý oficiálne prejde skúsenosťou distribúcie vo Filmotopii, je dokumentárna komédia Zvonky šťastia režisérskej dvojice Marek Šulík a Jana Bučka (foto z filmu). Bratislavská premiéra filmu Zvonky šťastia sa koná 2.9. o 20:00 v priestoroch KC Dunaj na 2. poschodí.

 

Aké filmy hľadáme?
Mladé, nezávislé, provokatívne, študentské, netradičného formátu, dĺžky, dokumentárne, animované, experimentálne, autorské, opustené ... také, ktoré sa doteraz k slovenskému divákovi nemali možnosť dostať, alebo sa k nemu dostávali len veľmi komplikovane a zriedkavo.

 

A čo im ponúkame?
Vypracovanie distribučného plánu na mieru, propagáciu, stretnutia autorov s divákmi, audio úvody a lektorské úvody k filmom ... aktívny život v spoločnosti, pre ktorú sú adresované.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.