AnimeSHOW 2012 bude plná noviniek

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

AnimeShow logo resizeAnimeSHOW 2012 je 5. ročník medzinárodného festivalu anime, mangy, japonskej kultúry a scifi & fantasy organizovaný v spolupráci s Veľvyslanectvom Japonska v Slovenskej republike. AnimeSHOW 2012 sa uskutoční 16.-18.marca 2012 v Istropolise – Dom odborov Bratislava.

Piaty ročník festivalu organizuje nezisková organizácia OZ AnimeCrew, GamesWEB.sk, Manga.sk a AnimeDream.sk v spolupráci s ďalšími partnermi, aby priblížili  fenomén tejto kultúry širšiemu publiku na Slovensku.

 

Minulý ročník festivalu AnimeSHOW 2011 navštívilo v priebehu 3 dní neuveriteľných 7872 návštevníkov, a tak sa tento rok usporiadatelia rozhodli festival rozšíriť a priniesť tak svojim návštevníkom ešte viac zábavy a animovaných filmov.
AnimeSHOW si kladie za cieľ nielen priblížiť fenomén tejto popkultúry, ale aj poskytnúť edukáciu formou prednášok a workshopov a  tvorivú alternatívu trávenia voľného času. V neposlednom rade poskytuje priestor našim výtvarníkom, komiksovým tvorcom na prezentovanie vlastných diel a získavať podporu pre tvorbu diel.

 

V priebehu celého festivalu bude paralelne v 7. sekciách prebiehať rôznorodý program členený podľa jednotlivých sekcií festivalu na: Anime, Komiks, Japonsko, Scifi & Fantasy a Popkultúru. Chýbať nebude ani pútavý sprievodný program.
Veľkou novinkou 5. ročníka bude kapela J-rockovej dievčenskej skupiny DX, ktorá odohrá viac ako hodinový koncert pre fanúšikov japonskej rockovej hudby. Druhou veľkou novinkou bude nová retro sekcia venovaná starým japonským videohrám od Segy a Nintenda.

 

Medzi hlavné sprievodné programy určite patrí súťaž o najlepšie kreslené dielo v kategóriach FanArt a Original Art. Ďalej bude prebiehať súťaž zvaná Cosplay, kde sa bude súťažiť o najlepší kostým hrdinu z filmov, hier alebo anime a na záver budeme hľadať najlepšieho speváka v Karaoke či  tanečníka v tanečnej súťaži Pump It UpDance Dance Revolution.

 

V rámci filmov sa návštevníci môžu tešiť na viac ako 15 filmových trhákov, akými sú napríklad Harry Potter 7-2, Sherlock Holmes 2, Tintinove dobrodružstvá a Kung-Fu Panda 2. Tešiť sa môžete aj na zaujímavú prezentáciu najnovších anime filmov, ktorá bude prebiehať v spolupráci s TV Animax. Taktiež nebudú chýbať ani fantastické filmy či filmy s komiksovou, scifi alebo anime tematikou.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.