Zlatý trychtýř pre Zvonky šťastia

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

udro_resizeNa záverečnom ceremoniáli 15. ročníka Medzinárodného festivalu dokumentárneho filmu JI.HLAVA udelila porota cenu Zlatý trychtýř pripravovanému celovečernému dokumentu Zvonky šťastia (Bells of Happiness) v réžii Mareka Šulíka a Jany Bučkovej. Táto cena Institutu dokumentárního filmu je udeľovaná projektu, ktorý počas roku zaznamenal najväčší pokrok. Vo februári 2011 bol tento film vybraný do medzinárodného programu Ex Oriente Film, realizovaný je vďaka podpore Audiovizuálneho fondu.

Zvonky šťastia pracujú s konfrontáciou dvoch diametrálne odlišných svetov. Svet chudoby a segregácie Rómov z osady a sveta slávy, bohatstva a okúzľujúcich celebrít. Hlavní protagonisti Roman so sesternicou Marienou každý deň hrajú hru, v ktorej sa premieňajú na Karla Gotta a Daru Rolins, pričom Mariena je Karel a Roman Dara. Trailer k pripravovanému filmu Zvonky šťastia, ktorého predpokladaná premiéra je v jari 2012, nájdete TU.

Predchádzajúci dokument tejto režisérskej dvojice (keď sa Jana Bučková volala ešte Kovalčíková) Cigarety a pesničky vznikol tiež v produkcii Žudra – veľmi nenápadne počas nahrávania albumu afterPhurikane. Nápadne dobre však rezonuje doma aj v zahraničí. Bol uvedený na prestížnych festivaloch Sheffield Doc/Fest 2011 a Open City 2011 – London Documentary Festival, na Arts&Film Festivale v Telči získal Grand Prix Vojtěcha Jasného 2011. Film bol vydaný na DVD a je distribuovaný na dvojdisku spolu s CD afterPhurikane.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.