Grand Prix a Cena divákov za film Trou de Fer

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 


K2_logojpg_resizeDokumentárny film o zdolaní najťažšieho kaňonu na svete Trou de Fer – Železná diera v réžii Pavla Barabáša, získal na poľskom festivale Prehľad horského filmu v meste Lądek Zdroj, hneď dve ceny. Cenu Grand Prix za vynikajúcu popularizáciu nových horských aktivít a „veľmi dynamické sfilmovanie, ktoré umožní divákovi získať pocit, že je v samom vnútri odohrávajúcej sa akcie“. Pri hlasovaní návštevníkov festivalu získal film aj Cenu divákov. V kategórii Človek, hory, ekológia získal cenu Francúz Bernard Germain za film Le Cheval de l’Everest. V kategórii Najlepší poľský film sa porota rozhodla cenu neudeliť.



Trou_de_fer_resizePorota tohtoročného Prehľadu horského filmu, ktorý sa konal od 20. do 25. septembra, zistila, že sa autori niekoľkých filmov, podujali popri spracovaní horskej tematiky, poukázať aj na hlboké a výsostne existenciálne problémy ľudstva a svojimi filmami hľadali odpovede aj (či najmä) na otázky akým sme.

Viac: http://www.przeglad.ladek.pl/index.html

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.