S Bažantom aj napriek počasiu

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Baant_2011_resizePojazdné kino Bažant Kinematograf má prvú polovicu cesty za sebou. Čísla jeho návštevnosti ukazujú, že aj tento rok bola úspešná. Napriek nepriaznivému letnému počasiu sa na projekcie Bažant Kinematografu prišlo podľa odhadov pozrieť až 25 000 divákov, z ktorých mnohí sa na svojich obľúbených hercov pozerali cez kvapky dažďa.


Celková návštevnosť projekcií Bažant Kinematografu v polovici cesty sa v jeho deviatom ročníku vyšplhala na 25 000 divákov. Najviac ich zatiaľ prišlo na divácky hit Občiansky preukaz Ondřeja Trojana, ktorý videlo 7300 divákov. Vzhľadom na každoročnú návštevnosť filmov v polovici obciansky_preukaz3_resizecesty oboch autobusov je to nadpriemerný počet. Za ním si filmoví fanúšikovia prišli pozrieť slovenský film Petra Bebjaka Marhuľový ostrov (5100 divákov) a ako tretí ich najviac zaujal film Roberta Sedláčka Najväčší z Čechov (3900 divákov). Z jednotlivých predstavení boli najúspešnejšie projekcie filmu Občiansky preukaz, pričom 1200 divákov ho videlo v Považskej Bystrici a 1000 v Trnave. Návštevnosť Bažant Kinematografu v jednotlivých mestách je zatiaľ veľmi vyrovnaná, najviac divákov prišlo na projekcie do Ružomberka (2350), Trnavy (2300), Piešťan (2250) a Liptovského Mikuláša (2150). Návštevnosť v jednotlivých mestách a na jednotlivých projekciách tento rok výrazne ovplyvňuje premenlivé počasie, hoci celkovú návštevnosť to neovplyvnilo. Udržať ju na porovnateľnej úrovni s predchádzajúcimi ročníkmi sa zatiaľ darí vďaka slnečným dňom a kvalitnému programu, ktorý počas nich pritiahol mnohých tradičných, ale aj nových divákov.  

Počas prvej polovice cesty premietal Bažant Kinematograf aj na dvoch letných podujatiach. Od začiatku svojej existencie je jeden z autobusov súčasťou multimediálneho festivalu Bažant Pohoda, tento rok si jeho špeciálne pripravené projekcie na novom mieste v centre festivalového areálu prišlo pozrieť okolo 2500 divákov. Predstavenia na podujatí Vrbovské vetry videlo tento rok až 2800 divákov. August odštartoval jeden z autobusov Bažant Kinematografu v Martine, odkiaľ pokračuje do Prievidze (6. – 9. 8.), druhý začal v Humennom, odkiaľ sa presúva do Košíc (6. – 9. 8.). Bažant Kinematograf doteraz absolvoval 16 zastávok, vrátane letných podujatí. 
Viac: www.kinematograf.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.